Natuurgeneeskunde is een oeroude behandeling van de meest uiteenlopende klachten. Met verse of gedroogde kruiden (thee), een tinctuur (oplossing van het kruid in alcohol), olie, zalf, kompres of bloesemremedie verhelp of genees je de klachten en aandoeningen op een natuurlijke wijze. Kruiden hebben een hoge vitamine- en mineraalwaarde en dit draagt bij aan onze dagelijkse vraag naar vitaminen en mineralen.

De kruiden ondersteunen je zelfhelend vermogen waardoor je lichaam een ziekte of aandoening kan bestrijden. Ze helpen het lichaam gezond te houden door de organen te stimuleren en waar nodig te ondersteunen. Door de kruiden kan het lichaam afvalstoffen, die vrijkomen bij het bestrijden van een ziekte of psychische klacht, afvoeren.

Naast de behandeling met kruiden kunnen coaching en gesprekken inzicht geven in de klachten en mogelijkheden naar herstel. Uitgangspunt daarbij is een holistische visie; hierbij kijk je niet alleen naar de klacht, maar ook naar de persoon erachter. Met aanvullende kennis over de persoon, leefsituatie en geschiedenis kun je een klacht effectief aanpakken.

De natuurgeneeskunde behandelt de klachten vanuit een breed scala aan kruiden. Uiteraard zijn niet alle ziekten met kruiden te genezen, maar in de praktijk treedt in veel van de gevallen een duidelijke verbetering op.