In februari 2019 ben ik gestart met, onderzoek op de tuinderij van Warmonderhof naar de effecten van Bloesemremedies op de vitaliteit van tuinbouwgrond. De resultaten van dat onderzoek waren veelbelovend. Als onderdeel van het opleidingstraject BD-Master, ging ik in 2020 verder met dit onderzoek op drie akkerbouwbedrijven, waarin ik de veranderingen in de bodem voor het fysieke oog zichtbaar probeerde te maken door middel van Rondfilterchromatografie.

Tijdens het BD-Master traject ontstond de methode voor ‘Dynamische bodemvitalisatie’, een methode die de bodem vitaliseert en de boer dichter in contact brengt met de bodem die hij bewerkt en verzorgd.

Lees hier het artikel over het onderzoek en de resultaten.

Naast bodemvitalisatie doe ik onderzoek met Chroma’s en Stijgbeelden om de vitaliteit van bodem, groenten, compost, granen, bloembollen enz. in beeld te brengen.

Tijdens de herfst in 2022 ben ik gestart met een onderzoek naar preparaten voor de biologisch-dynamische landbouw waarbij ik gebruik maak van ‘Dynamische bodemvitalisatie’, rondfilterchromatografie en stijgbeelden.

Sinds 2023 is de uitgave van de Astrologische zaai-, plant- en oogst kalender onderdeel van De Groene Vallei.