Begin 2022 kreeg ik de vraag om vergelijkend onderzoek met Stijgbeelden en Chroma’s te maken om meer inzicht te krijgen in de vitaliteit verschillen tussen “minerale landbouw”- en  “biologische”  snackgroenten.  
Na aanleiding van het onderzoek is dit boekje samengesteld zodat de beelden door iedereen bekeken kunnen worden en men zelfstandig de beelden met elkaar kan vergelijken.

Het boekje met afbeeldingen van tomaatjes, komkommer en paprikaatjes is voor 4 euro incl verzendkosten te bestellen.
In maart 2021, schreef ik een artikel voor het Dynamisch perspectief, in het artikel ga ik in gesprek met de composthoop en probeer er achter te komen wat de meerwaarde voor de composthoop en de bodem is als men het Paardenbloempreparaat aan de composthoop toevoegt. Lees hier het artikel en bekijk hier de gehele editie van Dynamisch perspectief, Compost.

In 2019 deed ik onderzoek op de tuinderij van Warmonderhof naar de effecten van bloesemremedies op de vitaliteit van tuinbouwgrond in het kader van de opleiding tot Bloesemtherapeut. De resultaten waren veelbelovend en zette het onderzoek voort op drie andere boerderijen als onderdeel van het ‘Coachingstraject BD-master van het Eigen Kunnen’.
De methodiek van ‘dynamische bodemvitalisatie’ richt zich op het contact maken met de boer, de grond en de Deva van het stuk grond. Het doel is om deze driegeleding samen te laten werken om de balans te herstellen. Ik behandel de grond met bloesemremedies (preparaten die levensenergie bevatten van planten, bomen of mineralen) en door de boer inzicht te geven en te betrekken bij het proces gaat die zich meer verbonden voelen met de grond.

Lees hier het hele onderzoek en hier een samenvattend artikel.