In maart 2021, schreef ik een artikel voor het Dynamisch perspectief, in het artikel ga ik in gesprek met de composthoop en probeer er achter te komen wat de meerwaarde voor de composthoop en de bodem is als men het Paardenbloem preparaat aan de composthoop toevoegt.

Lees hier het artikel en bekijk hier de gehele editie van Dynamisch perspectief, Compost.

In 2019 deed ik onderzoek op de tuinderij van Warmonderhof naar de effecten van bloesemremedies op de vitaliteit van tuinbouwgrond in het kader van de opleiding tot Bloesemtherapeut. De resultaten waren veelbelovend en zette het onderzoek voort op drie andere boerderijen als onderdeel van het ‘Coachingstraject BD-master van het Eigen Kunnen’.
Mijn methodiek richt zich op het contact maken met de grond via de tuinder en ook via de deva van de tuin. Door vragen te stellen aan de deva (de overkoepelende energie, het verzorgende wezen van de grond) vormt ik een beeld van de signalen die de grond geeft. Op basis hiervan kiest ik Bloesem remedies (preparaten die levensenergie bevatten van planten, bomen of mineralen) om de grond te behandelen. Door de boer hierbij te betrekken gaat die zich meer verbonden voelen met de grond.

Lees hier het hele onderzoek en hier een samenvattend artikel.